Zwangerschapsecho

Goed om te weten

  • Vanaf 7 weken zwangerschap kun je bij ons terecht voor de eerste echo
  • Bij de termijnecho (10-12 weken) wordt je uitgerekende datum bepaald
  • De 13 weken echo en de 20 weken echo worden bij ons in de praktijk gemaakt door een gespecialiseerd echoscopiste
  • Het is mogelijk om bijna alle echo’s in de avond te plannen
  • Een keertje extra lang gluren? Dat kan!
  • Nieuwsgierig naar het geslacht? Vanaf 15 weken kunnen wij het geslacht van je kindje bekijken.

Bekijk ook: "Ik ben bijna op de helft van mijn zwangerschap"

Vroege echo

We maken vanaf 7 weken zwangerschap een echo om te kijken of de zwangerschap zich in de baarmoeder bevindt, of het hartje klopt en of er sprake is van een één- of meerlingzwangerschap. Je mag gebruik maken van de vroege echo, maar dat hoeft niet. Soms kan het zijn dat de baarmoeder nog niet goed in beeld te brengen is met de uitwendige echo. In overleg met jou kunnen we dan een inwendige echo maken.

Termijnecho

Bij 10-12 weken zwangerschap maken we een termijnecho om je uitgerekende datum vast te stellen. We bepalen je uitgerekende datum door het meten van de hoofd-stuit lengte van je baby. Deze datum wordt de rest van de zwangerschap aangehouden.

De 13 en de 20 weken echo

De 13 en de 20 weken echo zijn medische echo’s tijdens je zwangerschap. Tijdens deze onderzoeken wordt er gekeken naar de gezondheid en ontwikkeling van je kindje. Klik hier voor meer informatie.

Groeiecho

We maken bij ons in de praktijk standaard een groeiecho bij 30-32 weken zwangerschap. Op indicatie zal er ook eerder en/of later in de zwangerschap een groeiecho gemaakt worden.

Liggingsecho

Tussen 35 en 36 weken maken we een liggingsecho. Dit doen we om te bevestigen of het kindje in hoofdligging ligt. Op indicatie meten we bij deze echo ook de groei van je baby mee.

Wat zijn de kosten?

Bij ons kun je terecht voor verloskundige echoscopie. We hebben contracten met iedere zorgverzekeraar, wat maakt dat bijna alle echo’s vergoed worden. We hebben een eigen echoapparaat. Ook als je voor de pret je kind wilt bewonderen ben je welkom, hiervoor vragen we een vergoeding.

Neem contact met ons op