Onze praktijk

Floor Smits

Geboren en getogen in het dorpje, Merselo. Als kind vond ik de zorg al interessant. Ik keek dan ook vaak TV programma’s over het ziekenhuis en wilde niets liever dan dokter worden. Na de lagere school in Merselo volgde ik het VWO op het Raayland College in Venray. Het doel was om ‘Geneeskunde’ te gaan studeren. Tijdens mijn studiekeuze kwam ik erachter dat de verloskunde me veel meer trok dan het worden van dokter. Tijdens een zwangerschap mag je iemand gedurende een langere periode begeleiden en deel je zeer persoonlijke en intieme momenten. Je bent bij iemand thuis, drinkt een kopje koffie, maakt een praatje en leert het gezin kennen. Dat schept een band. De persoonlijke begeleiding binnen de verloskunde sprak me dan ook enorm aan!

In 2018 ben ik gestart met de studie Verloskunde in Maastricht. Tijdens mijn studententijd woonde ik in Maastricht en heb ik genoten van de prachtige stad. Tussen het 3e en 4e studiejaar heb ik mijn studie op een laag pitje gezet en een bestuursjaar gedaan bij de werkgroep INKOM, als voorzitter. De INKOM is dé introductieweek voor nieuwe studenten in Maastricht om de stad te leren kennen.

Tijdens mijn studententijd liet ik Venray niet volledig achter me, maar was ik in de weekenden werkzaam bij Goesting. In 2023 ben ik afgestudeerd en mocht ik me dan eindelijk ‘verloskundige’ noemen. Direct na het afstuderen ben ik bij Uitgerekend Venray aan de slag gegaan. Terug naar mijn geboortegrond dus!

Momenteel woon ik weer thuis in Merselo samen met mijn vader, moeder, broertje en zusje. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met vriendinnen, ga ik er op uit met mijn vriend Job en korfbal ik bij De Peelkorf in Ysselsteyn.

Mijn omgeving omschrijft mij als ondernemend, betrouwbaar en enthousiast. Ik kijk er naar uit om jullie in deze bijzondere periode te mogen begeleiden met ruimte, rust en persoonlijke aandacht.

Floor Smits